Markalara yeni soluk getiren, hayatımıza dahil olan yeni deneyim, kültür pop-up mağazaları.

Pop-Up mağazaları, genel olarak tasarımcıların veya markaların yeni koleksiyonlarını belirli bir süre sergilemeleri için ortaya çıkan ve onu geçici bir deneyi haline getiren mağazalardır diyebiliriz.

Birçok marka pop-up biçimindeki mağaza açılımını tercih ediyor. Neden mi? Bunun için birçok sebep sıralanabilir. Müşteriler ile birebir iletişim kurma ve müşterilerden hızlı geri bildirim almak için ideal ortamlardır. Bununla birlikte mağazaları kalıcı alanlara dönüştürmek için taahhütte bulunmadan önce ve büyük masraflar yapmaksızın fikirleri test etmek için veri toplama aracı olarak da kullanılmaktadır.

Pop-Up mağazaları kurulan ülke ve şehirde yerel müşteriyi tanımak, müşteri görüşlerini sağlıklı bir şekilde veri toplayabilmek adına güzel bir fırsat, imkan.

Popülerliği artan bu konsept aynı zamanda yeni girişimcilere de ürünlerini deneme fırsatı sunmaktadır.

Bu mağazaların stratejik olarak bulunduğu noktalar genellikle şehir merkezi, kalabalık caddeler, alışveriş merkezleridir.

Oldukça ilginç mekanlar tercih eden markalar da mevcuttur.

Burberry, Çin’deki Songhua Lake Resort’ ta kısa süreli, çadır tarzı bir butik açtı. Alpler, kış atmosferi, markanın yeni lanse edilen ceketlerini sergiledi.

Sicilya konseptini yansıtan Dolce& Gabbana pop-up mağazası ile bu deneyim zevkli geçecek ve renkli olacaktır tartışmasız.

Bu konsepti en çok kullananlar genellikle moda ve lüks perakendeye odaklanmış markalar. Bununla birlikte sanat veya teknolojide uzmanlaşmış mağalar için de bu konsept kullanılabilir.

KAYNAKÇA

pazarlamasyon.com

bisektör.com